На Сумщині найбільш масові порушення під час виборів стосуються нестачі кабінок

На Сумщині найбільш масові порушення під час виборів стосуються нестачі кабінок

Укрінформ
Під час виборів в ОТГ Сумщини, які проходять у неділю, 29 жовтня, фіксуються певні процедурні порушення, найбільш масові з них пов'язані з нестачею кабінок та скриньок для голосування.

Про це кореспондентові Укрінформу повідомила координаторка громадського спостереження ГМ ОПОРА за виборами у Сумській області Ірина Стегній.

„Найбільш масові порушення стосуються нестачі кабінок і скриньок для голосування через замалі приміщення дільничних виборчих дільниць у селах. Відтак замість передбачених трьох місць для голосування на багатьох ДВК встановлені лише два, а замість двох - одне”, - зазначила Стегній.

Зокрема, єдине подібне місце облаштували у селі Кам’янецькому Тростянецького району, через що тут утворилися черги, і виборці змушені були заповнювати бюлетені на колінах. Крім цього, на згаданій виборчій дільниці спостерігачі зафіксували спробу видати виборцю бюлетень без пред’явлення паспорту, і лише після зауваження щодо цього той надав членам ДВК свій документ.

А у селищі Дубов’язівка Конотопського району спостерігачі у день виборів виявили багато агітаційних матеріалів на стовпах та матеріали з „чорним піаром” проти одного з кандидатів у депутати ОТГ.

Читайте також: У 201 об’єднаній тергромаді України розпочалися перші місцеві вибори

Нагадаємо, 29 жовтня на Сумщині обираються голови та депутати у 9 ОТГ: Буринській міській, Дубов’язівській селищній Конотопського району, Коровинській сільській Недригайлівського району, Комишанській та Чернеччинській сільських Охтирського району, Новослобідській сільській Путивльського району, Степанівській селищній Сумського району, Тростянецькій міській Тростянецького району та Верхньосироватській сільській, що утворена на території суміжних районів – Сумського та Краснопільського.

За інформацією Сумської ОДА та управління Нацполіції в області, перші місцеві вибори в 9 ОТГ, у яких беруть участь понад 65 тисяч виборців, розпочалися вчасно і без порушень. Надзвичайних ситуацій, які б могли вплинути на хід проведення голосування та результати виборів, наразі не зафіксовано.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-