Зубко про вибори: 2 млн людей об'єднались, аби разом змінювати свої громади

Зубко про вибори: 2 млн людей об'єднались, аби разом змінювати свої громади

Укрінформ
Сьогодні в кожній області проходять перші вибори в новостворених об'єднаних громадах. 2 млн людей об'єднались аби разом змінювати й розвивати свої громади.

Про це віце-прем'єр-міністр – міністр, регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ написав на своїй сторінці у Facebook.

"Сьогодні – день народження у 201 об’єднаній територіальні громаді по всій території України. Там проходять перші вибори. 2 млн людей об’єднались, аби разом змінювати й розвивати свої громади. І сьогодні вони обирають лідерів, які візьмуть відповідальність за долю громад", - написав Зубко.

На його переконання, "розумний вибір і особиста небайдужість справді здатні змінити життя людей і всю країну".

Віце-прем'єр також повідомив, що найбільше виборів в ОТГ проходить у Волинській області – в 19 ОТГ, у Дніпропетровській – в 19, у Чернігівській області – в 14 ОТГ та у Житомирській – в 13.

Читайте також: У 201 об’єднаній тергромаді України розпочалися перші місцеві вибори

За його словами, "після цих виборів кращими реформаторськими областями, які борються за нову систему управління та зміни на кращі умови життя українців, за кількістю ОТГ є Дніпропетровська, Волинська, Житомирська, Запорізька та Вінницька області".

Він також нагадав, що 24 грудня цього року перші місцеві вибори відбудуться ще у 51 об’єднаній громаді.

"Загалом після виборів 29 жовтня та 24 грудня в Україні буде 665 об'єднаних територіальних громад, створених 3118 місцевими радами. Тобто майже 28% колишніх місцевих рад вже об'єдналися у більш спроможні громади. В цих 665 ОТГ мешкають 5,7 млн людей - 13,4 % від загальної кількості населення країни", - підкреслив Зубко.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-