НАТО хоче, аби Угорщина й Україна порозумілися - Пристайко

НАТО хоче, аби Угорщина й Україна порозумілися - Пристайко

Укрінформ
У Північноатлантичному альянсі поки що не підтвердили інформацію про блокування Угорщиною проведення засідання Комісії Україна-НАТО. Водночас, не таємниця, що Будапешт намагається зробити Альянс «заручником» у відносинах із Києвом в умовах розгортання російської агресії.

Таку думку в ексклюзивному коментарі власному кореспонденту Укрінформу у Брюсселі висловив глава Місії України при НАТО Вадим Пристайко.

«Кілька днів тому я зустрічався з угорським послом в НАТО, намагаючись переконати, що наші двосторонні питання слід вирішувати між собою, або разом з організаціями, які мають визнаний мандат надавати консультативну та іншу допомогу в такій конкретній сфері. Наскільки я розумію, після вчорашньої заяви міністра закоронних справ Угорщини про блокування засідання Комісії України-НАТО, наші аргументи вчергове залишились непочутими. У понеділок я зустрічаюся із заступником Генерального секретаря НАТО Розою Геттемюлер, щоб зрозуміти, чи дійсно Північноатлантична рада підтримала цю вимогу, і чи були почуті аргументи членів НАТО, які поділяють українську позицію, але не можуть дозволити втрати єдності в НАТО», - заявив глава Місії України при НАТО.

«Альянс вимушений поважати позицію кожного із своїх членів. Але там, в НАТО, не раді такій ситуації, яка утворилася. Там хочуть, щоб Угорщина і Україна знайшли порозуміння між собою, щоб   блокування заходів припинилось», - відзначив посол.

За словами глави Місії України при НАТО, він «не здивується, якщо наступним кроком (з боку Угорщини – ред.), окрім блокування зустрічей, будуть спроби згортання спільних з Альянсом програм».

«Цього не можна допустити», - наголосив Пристайко.

Читайте також: Угорщина заблокувала наступне засідання комісії НАТО-Україна

Як повідомляв Укрінформ, раніше міністр закордонних справ Угорщини Петер Сійярто заявляв, що його країна не зможе підтримати євроінтеграційні зусилля України, до останнього часу це не стосувалось НАТО. Разом з тим, остання заява міністра, що Будапешт заветував скликання засідання комісії НАТО-Україна, запланованого на 6 грудня, стало неприємною для Києва та Альянсу новиною.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-