За зверненням Мартиненка проти заступника директора НАБУ порушили справу

За зверненням Мартиненка проти заступника директора НАБУ порушили справу

Документ
Укрінформ
Печерський райсуд Києва зобов'язав ГПУ внести до Єдиного реєстру досудових розслідувань відомості про кримінальне правопорушення на підставі заяви екс-нардепа Миколи Мартиненка проти начальника відділу головного підрозділу детективів НАБУ Андрія Калужинського.

Про це повідомляє «Еспресо» з посиланням на прес-службу колишнього депутата.

За словами адвоката екс-депутата Петра Бойка, таке рішення Печерський райсуд прийняв 5 жовтня 2017 року.

Як повідомив адвокат, Мартиненко 4 вересня звернувся до Генпрокуратури із заявою про вчинення Калужинським «кримінального правопорушення». Так, за його словами, Калужинський «разом з іншими керівниками НАБУ активно бере участь у фальсифікації кримінальних справ проти Мартиненка. Зокрема, під час відеозв'язку з фігурантом іншої справи НАБУ пан Калужинський незаконним чином просив його надати свідчення проти Мартиненка в обмін на закриття справи. Заступник директора НАБУ намагався тиснути на сторонню людину для того, щоб він обмовив Мартиненка», - заявив адвокат, зазначивши, що «є відповідні відеодокази».

Читайте також: Захист Мартиненка звернувся до НАБУ і САП щодо закриття "справи Енергоатому"

За словами Бойка, НАБУ майже 2 роки намагається «сфабрикувати» звинувачення проти Мартиненка, і екс-депутат неодноразово заявляв, що «за цы фальсифікаціъ буде вимагати кримінальної відповідальності для всіх причетних, починаючи з керівників НАБУ. Кримінальна справа стосовно Калужинського - лише перший крок».

При цьому адвокат заявив, що «у відповідь ми не можемо виключати неадекватних і необґрунтованих дій НАБУ проти Мартиненка» через «особисту помсту».

Укрінформ звернувся за коментарем до прес-служби НАБУ. Керівник прес-служби Світлана Олефіра зазначила, що позиція НАБУ з даного питання готується.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-