Діалог із НАТО про отримання Україною ПДЧ уже почався – Пристайко

Діалог із НАТО про отримання Україною ПДЧ уже почався – Пристайко

Укрінформ
Україна і НАТО вже розпочали діалог щодо подання державою заявки на приєднання до військово-політичного альянсу та отримання у цьому процесі плану дій з набуття членства (ПДЧ). 

Про це заявив глава Місії України при НАТО Вадим Пристайко в інтерв’ю Укрінформу.

"У цьому процесі є різні підходи, зокрема щодо того, коли це краще робити. Чи подавати заявку, коли вже буде результат, наприклад у 2020 році, який ми визначили як етап, коли Україна досягне стандартів НАТО і зможе продемонструвати, наскільки держава просунулася на багатьох напрямках, у першу чергу в оборонній сфері", - сказав посол.

Водночас, як він наголосив, діалог з Альянсом з цього питання вже започаткований.

"З моменту першої моєї розмови з генеральним секретарем Альянсу, коли я передав йому листа від Президента України, там йшлося про те, що наше головне політичне завдання – це набути членство в НАТО. Але для того, щоб цього досягти, треба розпочати діалог, отримати план дій щодо членства і виконувати його", - заявив Пристайко.

Читайте також: Україна запозичить досвід НАТО у захисті енергооб'єктів

Він також зауважив, що Україна вже десятий рік виконує річні національні програми співробітництва з НАТО (РНП), які відповідають очікуванням союзників у рамках ПДЧ.

"Ми адаптуємо програму кожний рік, і цього року буде новий, дуже важливий етап, коли матимемо абсолютно нову РНП", - зазначив глава Місії України при НАТО.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-