Аваков: Намети під Радою профінансував соратник Януковича

Аваков: Намети під Радою профінансував соратник Януковича

Відео
Укрінформ
Наметове містечко перед Верховною Радою, яке розбили учасники акції, фінансував соратник Януковича Володимир Олійник.

Про це написав на своїй сторінці в Facebook міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков.

"Олійник - екс-депутат ПР і соратник Януковича повідомив, що профінансував наметове містечко перед ВР. Тепер, сподіваюся, всім стало зрозуміло, за чиї гроші банкет, зітканий з провокацій крові людей, розпуску парламенту, Нацгвардії, СБУ і дурнуватих ультиматумів", - написав Аваков.

Читайте також: Під Радою виникла бійка, поліція не пропускає на мітинг машину з звукоапаратурою

Як повідомляв Укрінформ, акція протесту біля Верховної Ради триває з вівторка, 17 жовтня. Її учасники спочатку вимагали прийняття законопроектів про зняття депутатської недоторканності, про Антикорупційний суд і про зміну виборчого законодавства. 21 жовтня до вимог мітингувальників додалося ще вимога внести на розгляд парламенту закон про імпічмент Президенту.

17 жовтня під час зіткнень біля будівлі Верховної Ради постраждали п'ять осіб, у тому числі поліцейський.

18 жовтня під будівлею Верховної Ради між мітингувальниками та правоохоронцями також сталися сутички через те, що частина протестувальників привласнила щити Нацгвардії. Частину майна силовикам вдалося повернути, решта ще залишаються у мітингувальників.

22 жовтня на площі Конституції біля Верховної Ради відбулося кількатисячне віче учасників мітингу, яке почалося з конфлікту між ними та правоохоронцями щодо звукопідсилювальної техніки.

Колишній керівник Одещини, голова "Руху нових сил" Міхеїл Саакашвілі, виступаючи на віче, закликав продовжувати акцію під Верховною Радою протягом наступних тижнів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-