Кулеба розповів про витівку російських “агентів” у секретаріаті ПАРЄ

Кулеба розповів про витівку російських “агентів” у секретаріаті ПАРЄ

Укрінформ
У Секретаріаті РЄ є люди, які діють в інтересах Росії, використовуючи свої можливості в якості працівників цієї євроінституції.

Про це Постійний представник при РЄ Дмитро Кулеба розповів в ексклюзивному інтерв’ю Укрінформу.

«Чи є сильні агенти Росії в Секретаріаті РЄ? Вони є. Чи відкривають вони двері кабінетів важливих людей в Секретаріаті РЄ? Відкривають. Тобто вплив Росії всередині РЄ на рівні Секретаріату, де готуються документи та процеси доволі серйозний», - сказав Кулеба.

Він наголосив на тому, що ПАРЄ – це політичний орган і тут мало мати вплив в Секретаріаті, щоб проштовхувати необхідні рішення.

В якості прикладу дії «агентів» РФ у Секретаріаті РЄ посол розповів про нещодавній випадок.

«Наприклад, у четвер (12 жовтня – ред.) за годину-дві до засідання Спільного комітету, нам стало відомо, що є підготовлений Секретаріатом проект заключних висновків засідання, де написано про повну підтримку ініціативи Генерального секретаря і доповіді Ніколетті, повна підтримка створення робочої групи», - розповів дипломат.

Кулеба також  розповів про протидію України таким діям.

Читайте також: Мовне питання: Кулеба назвав заяву Ягланда позитивною для України

«Потім ми приходимо на засідання Спільного комітету, ламаємо всю цю схему і тоді голова пропонує затвердити висновки: робочу групу не створюємо, продовжуємо діалог в існуючих форматах», - розповів очільник українського постпредства при РЄ.

Як відомо, на минулому тижні у Страсбурзі відбулася жовтнева, остання в цьому році, сесія ПАРЄ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-