Мовне питання: Кулеба назвав заяву Ягланда позитивною для України

Мовне питання: Кулеба назвав заяву Ягланда позитивною для України

Укрінформ
Заява генерального секретаря Ради Європи Турбйорна Ягланда про те, що Україна має право підтримувати та розвивати українську мову має позитивне для України значення, зокрема свідчить про збалансованість позиції керівництва РЄ.

Про це в ексклюзивному коментарі Укрінформу сказав постійний представник України при Раді Європи Дмитро Кулеба.

«Сьогоднішня заява генсека Ради Європи – це дуже позитивно для нас. Це вже йде такий збалансований шифт його позиції, бо до цього він ніби вже майже схилився до того, що там (в законі України «Про освіту» - ред.) щось неправильно. А зараз висловлюється дуже виважено», - сказав Кулеба.

Коментуючи виловлювання генсека РЄ, посол також підкреслив важливість його слів про існування діалогу та проведення роз’яснювальної роботи перед дебатами в ПАРЄ на минулому тижні. У своєму виступі перед учасниками Конгресу місцевих та регіональних влад РЄ Ягланд, зокрема, подякував за візит міністра освіти України Лілії Гриневич.

Читайте також: Ягланд подякував Гриневич за роз'яснення "освітнього" закону

Як повідомлялося, у Страсбурзі в середу, 18 жовтня, розпочав свою роботу Конгрес місцевих та регіональних влад Ради Європи, що є третім за важливістю органом Ради Європи після ПАРЄ і Комітету міністрів РЄ.

Ягланд, виступаючи перед учасниками Конгресу, заявив, що Україна має право підтримувати та розвивати українську мову, аби громадяни її знали і застосовували.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-