Шкіряк не вірить, що навіть після задоволення усіх вимог мітинг під Радою

Шкіряк не вірить, що навіть після задоволення усіх вимог мітинг під Радою "згорнуть"

Укрінформ
Радник міністра внутрішніх справ Зорян Шкіряк вважає, що навіть якщо всі три вимоги активістів, що знаходяться під Радою, - скасування депутатської недоторканності, запровадження виборів за відкритими списками та антикорупційний суд, - будуть задоволені, мітинги продовжуватимуться.

Про це він написав на своїй сторінці у Facebook.

"Зрозумійте, Саакашвілі і його шайку-лєйку взагалі не цікавлять висунуті вчора політичні вимоги. Для них це виключно зайвий інформаційний привід для чергового циркового шоу, піару і здійснення своїх ганебних планів. Спробую спрогнозувати. Навіть якщо всі зазначені три питання будуть вирішені - вони придумають щось інше і будуть "мутити" далі. Сподіваюся, що всі це розуміють", - написав Шкіряк.

Він наголосив, що жодних перепон громадянам щодо участі в акції протесту під ВР підрозділи МВС не здійснювали.

"Навпаки, було цілковите сприяння у прагненні висловити своє конституційне право. Всі заходи безпеки, що були впроваджені, спрямовані виключно на захист життя, прав і свобод самих мирних громадян. В першу чергу, самих учасників мітингу. Це було зобумовлено і оперативною інформацією щодо можливих провокацій із застосуванням зброї та вибухівки. Що і було підтверджено в ході санкціонованих оперативно-слідчих дій НПУ-СБУ з виявленням арсеналу зброї і недопущенням купівлі автоматів та гранатометів для можливого використання на акції 17 жовтня", - додав радник міністра внутрішніх справ.

За його словами, ніякі силові сценарії щодо знесення наметів, або будь-яких інших мирних форм протесту застосовуватися не будуть.

Читайте також: Біля наметового містечка під Радою сталися сутички, поліція застосувала газ - ЗМІ

"Це наша чітка і послідовна позиція. Стійте скільки завгодно, але не порушуйте закон і не вдавайтеся до неправомірних дій. Підрозділи МВС і надалі будуть зберігати спокій і холодний розум. Ми прекрасно розуміємо рівень своєї відповідальності і будемо діяти виключно в рамках законів і Конституції України. І ми адекватно реагуватимемо на провокації та злочини з боку деструктивних сил. Правоохоронці готові до будь-яких викликів", - підкреслив Шкіряк.

Як повідомляв Укрінформ, у вівторок, 17 жовтня, під Верховною Радою почалася акція протесту, учасники якої вимагають ухвалити законопроекти про скасування депутатської недоторканості, про Антикорупційний суд і про нову виборчу систему.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-