Деякі протестувальнии гарними гаслами прикривають жагу до влади - Гройсман

Деякі протестувальнии гарними гаслами прикривають жагу до влади - Гройсман

Укрінформ
Прем'єр-міністр Володимир Гройсман переконаний, що зміни та реформи в Україні потрібно робити через діалог і обговорення, при цьому суспільство повинне давати чітку оцінку політикам, які можуть нашкодити державі.

Про це він заявив під час засідання уряду, коментуючи мітинг 17 жовтня біля Верховної Ради, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Через діалог, обговорення, якісні напрацювання і рішення можливо робити зміни, але суспільству треба чітко давати оцінку тим, хто може принести шкоду нашій державі й державності", - зазначив глава уряду.

Гройсман переконаний, що на акцію до стін парламенту у вівторок, 17 вересня, вийшли з одного боку люди, які прагнуть змін і важкою працею готові реалізовувати ці рішення, але, з іншого боку, вийшли також і ті, хто намагається "під хорошими, гарними гаслами прикрити свою жагу до влади і боротьбу за владу" та прагнуть дестабілізувати ситуацію в країні.

"Я глибоко переконаний у тому, що країна і далі потребує відповідних змін, якісних рішень, зокрема, нам потрібно завершити формування інституцій щодо боротьби з корупцією, створення антикорупційного суду - це абсолютно важливе і правильне рішення, нам потрібно обмежити недоторканність народних депутатів... але ми розуміємо, що нам потрібно збирати більшість голосів для того, щоб ці рішення були прийняті і дуже важливо, щоб вони були прийняті не перекладаючи на якісь майбутні періоди", - підкреслив Прем'єр-міністр.

Читайте також: Парубій вимагає розблокувати всі виходи і входи до Верховної Ради

При цьому він додав, що потрібно впроваджувати й інші реформи - пенсійну, освітню, здоров'я, розвивати національну економіку, наголосивши, що ці рішення "не даються легко".

Як повідомляв Укрінформ, у вівторок, 17 жовтня, під Верховною Радою України розпочалася акція протесту, на якій мітингувальники вимагають ухвалити законопроекти про скасування депутатської недоторканності, про Антикорупційний суд та про нову виборчу систему.

Також учасники акції заблокували виходи з будівлі парламенту і комітетів.

Встановлено кілька десятків наметів на вулиці Грушевського, в Маріїнському парку та на площі Конституції перед будівлею парламенту.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-