Порошенко про мітинг під ВР: Не можна допустити повторення трагедії 31 серпня

Порошенко про мітинг під ВР: Не можна допустити повторення трагедії 31 серпня

Укрінформ
Президент України Петро Порошенко з розумінням і повагою ставиться до протестної акції біля Верховної Ради, водночас він вважає надзвичайно важливим  недопущення трагічних подій 31 серпня 2015 року, які призвели до загибелі людей.

Про це він заявив  на спільному брифінгу з Президентом Республіки Мальта пані Марі-Луїз Колейро Прекою, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Я з розумінням ставлюся до акції і з повагою до її учасників. Крім того, надзвичайно важливо, я вимагаю від усіх правоохоронних органів забезпечити мирний характер акції. Ні в якому разі не можна допустити, щоб безвідповідальні політикани повторили трагічні події, які відбулися 31 серпня і які призвели до загибелі чотирьох нацгвардійців", - сказав Порошенко.

Як повідомлялося, у вівторок в урядовому кварталі та під парламентом відбуваються акції протесту з вимогами скасувати депутатську недоторканність, змінити виборчу систему та створити Антикорупційний суд.

Раніше начальник столичної поліції Андрій Крищенко повідомляв, що перед будівлею Ради - 4,5 тисячі мітингувальників.

Читайте також: Площа перед Радою вщент заповнена мітингувальниками

За його словами, за правопорядком в урядовому кварталі слідкують 3,5 тисячі працівників поліції. Таку чисельність правоохоронців Крищенко пояснив тим, що згідно з попередніми заявками очікувалася присутність під будівлею Верховної Ради до 10 тисяч осіб.

Зранку стало відомо, що Президент Петро Порошенко вніс у Раду як невідкладний законопроект про часткове скасування депутатської недоторканності.

Пізніше у вівторок народні депутати зірвали засідання Погоджувальної ради парламенту, де в той час мала виступити представник Президента у Раді Ірина Луценко.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-