Точицький про мовне питання: Угорщина обрала шлях шантажу і політизації

Точицький про мовне питання: Угорщина обрала шлях шантажу і політизації

Укрінформ
Угорщина не може односторонньо вимагати розгляду питання щодо мовної статті українського освітнього закону на засіданні Ради асоціації Україна-ЄС.

На цьому наголосив представник України при ЄС Микола Точицький, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

«Питання щодо мов національних меншин у порядку денному наступної сесії Ради асоціації Україна-ЄС може з’явитися лише за узгодженням із українською владою. Порядок денний узгоджують обидві сторони», - заявив Точицький.

Він наголосив, що українська сторона впевнена, що закон «Про освіту» не становить порушень жодних міжнародних зобов’язань: ані відповідних конвенцій Ради Європи, ані Угоди про асоціацію.

Читайте також: Лінкявічюс: перегляд Угоди про асоціацію з Україною – справа нереальна

«Саме тому ми й подали цей закон на розгляд Венеціанської комісії. Україна готова до конструктивного діалогу, натомість, угорська сторона обрала шлях шантажу і політизації», – відзначив посол.

Як повідомлялося, міністр закордонних справ Угорщини Петер Сіярто заявив, що угорська сторона хоче винести питання мовної статті українського освітнього закону на наступне засідання Ради асоціації Україна-ЄС.

Високий представник Євросоюзу у закордонних справах та політиці безпеки Федеріка Могеріні заявила напередодні, що ЄС оприлюднить свою позицію щодо мовної статті закону Україні «Про освіту» після отримання експертних висновків Венеціанської комісії Ради Європи.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-