Угорці таки провели мітинг за відокремлення Закарпаття попри протест Києва

Угорці таки провели мітинг за відокремлення Закарпаття попри протест Києва

Укрінформ
У Будапешті під посольством України в Угорщині проходить акція "Самовизначення для Закарпаття", проти якої МЗС України висловило протест.

Про це повідомила посол України в Угорщині Любов Непоп на своїй сторінці у Facebook.

"Акція під Посольством України в Будапешті, протест проти якої висловило МЗС України, адже організатори з самого початку заявили, що вони виступають за "самовизначення Закарпаття і свободу русинським, польським, болгарським, румунським, вірменським національним громадам, які проживають на території нинішньої України", висловлюють протест проти "варварства путчистів, які захопили в полон Україну і разом з нею угорських національних братів", - написала Непоп.

У відповідь на протест України угорська сторона повідомила про право на мирне зібрання та здійснення протестів, під час яких учасники вільно висловлюють свої думки, та про право на донесення спільно сформульованої позиції, продовжила посол.

Читайте також: Україна вимагає від Угорщини скасувати акцію «Самовизначення для Закарпаття»

"Переконана, що використання цих прав не виправдовує напису на спині учасника акції: "Закарпаття по закону належить Угорщині. Самовизначення для всіх пригнічених націй, примушених жити в Україні".... І для повноти картинки – офіційний прапор каталонської автономії", - повідомила Непоп.

Раніше повідомлялося, що у п'ятницю, 13 жовтня, в Ужгороді та Берегові під стінами консульств Угорщини провели пікетування патріотичні організації Закарпаття. Вони закликали угорських політиків не втручатися у внутрішню політику держави.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-