Угорщині буде складно домогтися перегляду асоціації Україна-ЄС – євродипломат

Угорщині буде складно домогтися перегляду асоціації Україна-ЄС – євродипломат

Укрінформ
Ініціатива Угорщини переглянути Угоду про асоціацію між Україною і Європейським Союзом через мовну статтю українського закону про освіту не підтримується іншими країнами Спільноти. 

Відтак, її реалізація є дуже складним політичним і міжнародно-правовим процесом.

Таку думку власному кореспонденту Укрінформу у Брюсселі висловив дипломат ЄС.

«Угоду підписали і ратифікували усі 28 країн-членів, включаючи Угорщину. Такі важливі міжнародно-правові, договірні рішення в ЄС ухвалюються виключно за принципом консенсусу. Ініціатива одного уряду, у даному випадку щодо асоціації, не буде підтримана іншими країнами-членами. Це дуже складний процес. Угода діє, і сторони повинні її виконувати і дотримуватися узятих зобов’язань», - пояснив ситуацію співрозмовник агентства.

Відносно розгляду цього питання за ініціативи Будапешта на засіданні Ради ЄС у закордонних справах 16 жовтня, то, як планується, угорський міністр оприлюднить позицію свого уряду та наявні занепокоєння.

Читайте також: Україна має історичне право утверджувати національну мову – словацький експерт

«Жодного обговорення, дискусій, ухвалення висновків чи рішень Рада ЄС не проводитиме та не ухвалюватиме», - зауважив дипломат.

Як заявила раніше Укрінформу речник Єврокомісії Майя Косьянчич, позиція ЄС щодо мовної статті закону України «Про освіту» грунтуватиметься на експертних висновках Венеціанської комісії Ради Європи, які очікуються у грудні. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-