Закон про освіту: Клімкін сподівається, що в Угорщині почули аргументи Києва

Закон про освіту: Клімкін сподівається, що в Угорщині почули аргументи Києва

Укрінформ
Міністр закордонних справ України Павло Клімкін заявив, що провів відверту розмову із міністром закордонних справ Угорщини Петером Сіярто, яка грунтувалася на основі фактів, а не міфології.

Про це глава МЗС України сказав під час спільної прес-конференції з угорським колегою за підсумками двосторонньої зустрічі, повідомляє у своєму Twitter речник МЗС України Мар'яна Беца.

"Відбулась з Петером Сіярто відверта розмова на основі аргументів, а не інтерпретацій, на основі фактів, а не міфології", - заявив Клімкін.

Він підкреслив, що закон "Про освіту" не спрямований проти жодної меншини. "Кожен співвітчизник має, крім рідної, засвоїти і державну мову",  - зазначив Клімкін.

Міністр також запевнив, що Україна не має наміру закривати школи чи звільняти вчителів.

"Щоб додатково зняти занепокоєння угорських колег, ми передали закон на експертизу до Венеціанської комісії. Ми відкриті до конструктивного діалогу. Сподіваюсь, наші аргументи були почуті. Будемо вести дискусію про імплементацію закону", - заявив глава МЗС.

Читайте також: Україна хоче такої ж ролі для української мови, як має угорська в Угорщині - Клімкін

Говорячи про Угоду про асоціацію між Україною та ЄС, Клімкін наголосив, що це - "шлях реформ, вона важлива для українських громадян, в тому числі й угорського походження".

Як відомо, міністр закордонних справ України Павло Клімкін у четвер перебуває з робочим візитом в Угорщині.

Міністр, зокрема, провів зустріч з представниками державного самоврядування українців в Угорщині, де наголосив на важливості прямого діалогу з українською  громадою.

Фото: mfa.gov.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-