Ефект антиукраїнської пропаганди в Росії починає зникати - Ілля Яшин

Ефект антиукраїнської пропаганди в Росії починає зникати - Ілля Яшин

Укрінформ
Російська влада продовжує спроби використати антиукраїнську пропаганду в цілях мобілізації електорату, але ефект від неї поступово втрачає свою силу.

Така думка в коментарі кореспондентові Укрінформу висловив лідер російського руху «Солідарність» Ілля Яшин, який цього тижня взяв участь у Форумі Бориса Нємцова, що проходив у Берліні.

«Мені здається, що ефект від цього (антиукраїнської пропаганди - ред.) вже починає зникати. У великих містах це вже не працює так, як працювало в 2014-15 роках. По московських виборах це дуже видно», - заявив політик, якого 7 жовтня було обрано главою ради депутатів Красносельського району Москви.

При цьому він вважає, що тема України в РФ експлуатуватиметься ще довго, тому що «завжди захоплююче обговорювати те, що у сусідів, чим свої внутрішні проблеми, і спекулювати на цьому».

Проте, переконаний він, це не може тривати вічно, оскільки «люди живуть у реальному світі, а не тільки у віртуальному, яке телебачення конструює». Внутрішні проблеми, зростання цін і комунальних тарифів вже формує громадський запит на зміни.

Читайте також: Порівняння Криму і Каталонії Більдт вважає спекуляціями російської пропаганди

Говорячи про кримську проблему, політик підкреслив, що у російської опозиції немає повноважень і можливостей для її вирішення. Більше того, на думку Яшина, спроби перемістити акцент з внутрішніх питань на проблему Криму - це підігравання президентові РФ.

«Путіну дуже вигідно все переводити в площину обговорення України, Криму і на цих спекуляціях отримувати якісь політичні очки», - вважає лідер «Солідарності».

На думку Яшина, на тему Криму доведеться шукати непопулярні у російського суспільства рішення, «щоб так чи інакше цей гордіїв вузол розрубати». Але, упевнений він, це не питання найближчого майбутнього, оскільки вирішувати кримську проблему можна буде тільки після зміни влади в Росії.

Читайте також: Втручання у вибори: росіяни прикидалися чорними активістами для поширення пропаганди - CNN

Що стосується врегулювання ситуації на Донбасі, то Яшин бачить рішення у введенні миротворчого контингенту з числа представників країн, що не мають навіть непрямого відношення до цього конфлікту. Тільки в цьому випадку миротворці не будуть політично ангажовані і будуть виконувати свою пряму місію, переконаний політик.

При цьому нібито згода Путіна на введення контингенту ООН на Донбас він вважає грою: «Путін остільки вважає себе великим гросмейстером, вважає, що все одно усіх переграє і під виглядом «блакитних касок» просто введуть російські війська».

Говорячи про перспективи нормалізації відносин між РФ і Україною, Яшин висловив глибоке переконання, що це стане можливим тільки після зміни влади в РФ і чесного обговорення того, що сталося в Криму і на сході України.

«Завдання номер один - це відмова від лицемірства, це чесна розмова. Але від нинішньої влади чекати чесності не варто», - підсумував російський політик.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-