Закон про освіту: розгляд претензій Угорщини призначили в ЄС на 16 жовтня – ЗМІ

Закон про освіту: розгляд претензій Угорщини призначили в ЄС на 16 жовтня – ЗМІ

Укрінформ
Слухання питання про претензії Угорщини до закону України про освіту в Європейському Союзі призначили на 16 жовтня.

Про це повідомили Радіо Свобода дипломатичні джерела в ЄС.

За інформацією цих джерел, Угорщина звернулася з проханням винести питання про український закон "Про освіту" на розгляд наступної зустрічі Ради міністрів закордонних справ і, це питання буде включене до пункту "Інше" в порядку денному міністерської зустрічі, яка має відбутися в Люксембурзі.

Як стверджують джерела у Раді ЄС, запит офіційного Будапешта був прийнятий, але до ідеї перегляду Угоди про асоціацію між Україною та ЄС у Брюсселі ставляться скептично і кажуть, що переглядати цей уже підписаний, ратифікований усіма державами ЄС, включно з Угорщиною, і чинний міжнародний договір практично неможливо.

Читайте також: Клімкін у Будапешті запитає про видачу громадянам України угорських паспортів

10 жовтня міністр закордонних справ України Павло Клімкін заявив, що для Києва перегляд Угоди про асоціацію з Євросоюзом можливий лише в контексті забезпечення чіткої європейської перспективи України.

Відповідаючи на заяву голови МЗС Угорщини Петера Сійярто, який 9 жовтня виступив за перегляд Угоди про асоціацію України з ЄС через новий український закон про освіту, Клімкін написав у Твітері: "Дуже здивований заявами голови МЗС Угорщини щодо перегляду Угоди про асоціацію. Планую обговорити всі питання 12 жовтня в Будапешті… Підтверджую готовність до діалогу з Угорщиною на всіх рівнях. Говоритимемо про все, у тому числі про видачу громадянам України угорських паспортів і не тільки".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-