Ердоган вважає Україну ключовою у безпеці та мирі в регіоні

Ердоган вважає Україну ключовою у безпеці та мирі в регіоні

Укрінформ
Президент Турецької Республіки Реджеп Таїп Ердоган заявив, що стосунки Туреччини та України розвиваються та поглиблюються з кожним днем.

Про це Ердоган сказав після зустрічі з Президентом України Петром Порошенком під час спільного брифінгу, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Стосунки з нашим другом, сусідом та стратегічним партнером Україною з кожним днем розвиваються та поглиблюються. Цього року ми відсвяткували 25 річницю встановлення дипломатичних стосунків між нашими країнами. За чверть століття склались фундаментальні елементи наших стосунків – дружба, солідарніcть та співробітництво", - сказав він.

Президент Туреччини додав, що Україна є ключовою країною "в справі стабільності безпеки та миру нашого регіону".

"Тому ми підійшли до наших двосторонніх стосунків саме зі стратегічних позицій. Ще у 2003 році ми оголосили країну однією з пріоритетних країн-партнерів. У 2011 році, створивши стратегічну раду, ми вивели наші стосунки на найвищий рівень. Після набуття чинності у 2012 році угоди про безвізовий режим, цього року ми розпочали практику подорожей наших громадян за національними ІD-картками", - додав Ердоган.

Читайте також: Туреччина не визнає анексії Криму - Ердоган

Він також сказав, що щасливий знову побувати в Україні. "Засідання стратегічної ради високого рівня проводиться вже вшосте. Я щасливий знову відвідати Україну з нагоди проведення такого засідання протягом останніх двох років", - повідомив Президент Туреччини.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-