НАЗК не може отримати з реєстрів дані про деякі партії - Корчак

НАЗК не може отримати з реєстрів дані про деякі партії - Корчак

Укрінформ
Національне агентство з питань запобігання корупції у другому кварталі поточного року отримало звіти про майно, доходи, витрати і зобов'язання від 276 партій.

Про це під час круглого столу в Укрінформі "Проблеми та перспективи реалізації реформи політичних фінансів" сказала голова НАЗК Наталія Корчак, повідомляє кореспондент агентства.

"Нещодавно ми затвердили результати перевірок фінансової звітності уже за другий квартал 2017 року... Коли ми вперше перевіряли, 195 партій здали звіти. На сьогоднішній день - це 276 партій", - повідомила вона.

При цьому Корчак зазначила необхідність ревізії партій. "Потрібно, можливо, провести ревізію тих партій, які не подають звіти, і ми, на жаль, від Міністерства юстиції не можемо отримати інформацію з реєстрів про деякі політичні партії", - сказала Корчак.

При цьому вона також зазначила необхідність унормування кількості діючих в Україні партій.

Читайте також: Корчак хоче електронної звітності для партій

"Тут також, можливо, слід унормувати і кількість таких партій з тим, щоб, якщо ми говоримо про політичні партії, які реалізують політичну волю виборця. Фактично партія реалізує інтереси електорату. Фінансування політичних партій і фінансова звітність - це той елемент, який дає можливість громадянину контролювати діяльність політика, якому той же самий громадянин повірив", - підкреслила голова НАЗК.

Вона також додала, що політичні партії повинні здійснювати відповідну політичну діяльність, "а не залишились лише на папері, і про них згадували під час відповідних виборів".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-