Корчак хоче електронної звітності для партій

Корчак хоче електронної звітності для партій

Укрінформ
Голова Національного агентства з питань запобігання корупції Наталія Корчак підтримує перехід на електронну форму звітності партій про доходи, витрати і зобов'язання фінансового характеру.

Про це вона сказала під час круглого  столу в Укрінформі "Проблеми та перспективи реалізації реформи політичних фінансів", повідомляє кореспондент агентства.

"Ми зробимо все для того, щоб все ж таки звіти політичних партій, в першу чергу, були адаптовані за формою паперовою і стосовно цього вже проведена була робота. Ну і все ж таки, щоб у майбутньому ми мали можливість перейти на електронну форму звітності", - зазначила Корчак.

Водночас вона наголосила на необхідності інтегрування реєстрів і програмного забезпечення  Центральної виборчої комісії із програмним забезпеченням НАЗК. "Коли мова йде про електронну форму звітності - це добре, але коли ми говоримо про електронну форму звітності і на виборах - це не зовсім зручно. Тут треба реєстри і те програмне забезпечення, яке є в ЦВК, інтегрувати уже з відповідним нашим, щоб у нас була єдина картинка у всіх", - наголосила голова НАЗК.

Читайте також: Партійні гроші: глава НАЗК чекає на зміну закону ще цього року

Вона не виключила, що в цьому питанні необхідне сприяння представників партій у Верховній Раді для виділення фінансування.

"Можливо, нам доведеться просити допомогу у партій, представників у Верховній Раді для того, щоб нам надали відповідне фінансування на забезпечення програмного продукту. Тому що я розумію, що донори є занепокоєні, наприклад, реєстрами, які ведуться в нас, той самий реєстр електронних декларацій", - підкреслила Корчак.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-