Партійні гроші: глава НАЗК чекає на зміну закону ще цього року

Партійні гроші: глава НАЗК чекає на зміну закону ще цього року

Укрінформ
Голова Національного агентства з питань запобігання корупції Наталія Корчак сподівається на розробку і внесення змін в законодавство щодо фінансування політичних партій вже цього року за участю партій, Верховної Ради, Міністерства фінансів і Рахункової палати.

Про це вона сказала під час круглого столу в Укрінформі "Проблеми та перспективи реалізації реформи політичних фінансів", повідомляє кореспондент агентства.

"Ініціатива щодо внесення змін - це наша спільна справа. І я так думаю, що при допомозі профільного комітету ми все ж таки цю справу доведемо до логічного завершення. І, на моє переконанння, це було б добре зробити ще й цього року", - зазначила  Корчак.

За її словами, якщо цей обов'язок буде покладено лише на Нацагентство, то це свідчитиме про "упереджене ставлення". "Треба надати певну допомогу в частині того, щоб не Національне агентство формувало правило гри. Бо це тоді буде упереджене ставлення. Ми все ж таки орган, який здійснює контроль, а ефективно здійснити контроль можливо лише за умови, коли є чіткі правила поведінки", - зазначила високопосадовець.

Зокрема Корчак додала, що НАЗК ініціюватиме внесення змін в законодавство щодо зупинення державного фінансування діяльності партій.

Читайте також: Корчак представила нову Антикорупційну стратегію

"При напрацюванні відповідних законодавчих змін ми будемо пропонувати звертати увагу, що потрібно чітко прописати правила і підстави для припинення і зупинення державного фінансування", - сказала Корчак. Вона підкреслила, що, аналізуючи діючі положення законодавства, є підстави стверджувати їх "розмитість".

"Але ж ми будемо приймати рішення, і це рішення буде предметом оскарження. І ми розуміємо ті всі наслідки складної судової тяганини", - зазначила Корчак.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-