Членство України в НАТО: ПА дала старт

Членство України в НАТО: ПА дала старт "відпрацюванню" алгоритму

Резолюція
Укрінформ
Парламентська асамблея (ПА) НАТО прийняла резолюцію "Зміцнення стабільності й безпеки в Чорноморському регіоні" з урахуванням поправки української делегації, що передбачає продовження стратегічного обговорення з Україною та Грузією питання чорноморської безпеки, а також подальшого посилення співпраці в рамках діяльності НАТО.

Про це на своїй сторінці у Facebook повідомила голова постійної делегації у ПА НАТО народний депутат України ("Блок Петра Порошенка") Ірина Фріз.

"На пленарному засіданні ПА НАТО в Бухаресті прийнято резолюцію "Зміцнення стабільності й безпеки в Чорноморському регіоні" з урахуванням поправки української делегації, що передбачає продовження стратегічного обговорення з Україною та Грузією питання чорноморської безпеки, а також подальшого посилення співпраці в рамках діяльності НАТО, що спрямована на зміцнення безпеки в регіоні та реалізації політичного рішення щодо наступних кроків до імплементації рішення Бухарестського саміту 2008 року", - написала вона.

Фріз підкреслила, що ця резолюція  ПА НАТО створює підстави для початку обрання алгоритму щодо підготовки набуття  членства в НАТО.

"Резолюція ПА НАТО де-юре створює підстави для того, щоб ми приступили до обрання алгоритму щодо підготовки набуття членства в НАТО", - зазначила вона.

Читайте також: Україна може стати членом НАТО, але потрібні реформи – Столтенберг

Водночас вона підкреслила, що пріоритетом для України має бути впровадження реформ для досягнення відповідності стандартам і критеріям Альянсу. "Так, перед нами ще багато роботи. Але політична підтримка з боку наших партнерів сприяє таким змінам та відкриває двері для євроатлантичної інтеграції України", - написала Фріз.

Як повідомлялося, Постійний комітет ПА НАТО задовольнив заявку України на проведення весняної сесії ПА НАТО в Києві в 2020 році.

Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг на 63 річній сесії Парламентської асамблеї НАТО у Бухаресті заявив, що Україна і Грузія "рано чи пізно" можуть стати членами НАТО, але сьогодні треба зосередитися на проведенні реформ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-