У Молдові не сумніваються, що Україна дотримає права нацменшин

У Молдові не сумніваються, що Україна дотримає права нацменшин

Укрінформ
Прем'єр-міністр Молдови Павло Філіп переконаний, що в Україні будуть дотримані права національних меншин за імплементації закону "Про освіту".

Про це він заявив у Кишиневі під час спільної із Прем'єр-міністром України Володимиром Гройсманом прес-конференції, повідомляє власний кореспондент Укрінформу у Молдові.

"Ми вітаємо ініціативу України щодо спрямування закону "Про освіту" на експертизу до Венеціанської комісії. Ми не сумніваємося, що в Україні будуть дотримані права національних меншин, в тому числі, права румунів і молдован, що проживають там. Але при цьому не можна не враховувати і особливого значення, яке має вивчення державної мови в умовах безперервної сьогодні гібридної війни проти наших держав", - заявив Філіп.

Глава молдавського уряду звернув особливу увагу на те, що найближчими днями у Києві планується зустріч міністра освіти та науки Молдови Моніки Бабук зі своєю українською колегою, під час якої і обговорюватиметься більш детально питання імплементації закону "Про освіту".

Читайте також: Україна та Молдова підписали "дорожню карту-2018"

Молдавський прем'єр особливо наголосив при цьому, що всі спірні питання можна і потрібно врегулювати лише у конструктивному діалозі, але аж ніяк не мовою ультиматумів.

Він висловив вдячність Україні за постійну підтримку у процесі Придністровського врегулювання, підтвердивши беззаперечну підтримку Молдовою суверенітету та територіальної цілісності України.

Як повідомляв Укрінформ, у п'ятницю, 6 жовтня, Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман перебував із офіційним візитом к Молдові.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-