Порошенко запропонує “швидкі рішення” для боротьби з корупцією

Порошенко запропонує “швидкі рішення” для боротьби з корупцією

Укрінформ
Президент України Петро Порошенко пропонуватиме кілька швидких рішень для прискорення боротьби з корупцією паралельно із запуском процесу ухвалення закону та створення Антикорупційного суду. 

Про це він заявив у виступі у Чернігівському педагогічному університеті, повідомляє кореспондент Укрінформу. 

"Народ вправі вимагати від нас справедливості вже зараз, не чекаючи щороку на створення  тих чи інших судових інституцій. Тому паралельно із запуском процесу ухвалення закону та створення Антикорупційного суду я буду пропонувати кілька швидких рішень для того, щоб прискорити боротьбу з корупцією", - сказав Порошенко.

За його словами, вже найближчим часом можна створити спеціалізовану  антикорупційну палату у Верховному суді, яка буде мати касаційну інстанцію по всіх антикорупційних справах. Окрім того, зазначив Глава держави, можна прискорити оновлення на конкурсній основі суддів у Києві - Печерському, Солом'янському або об'єднаних, бо саме на столицю припадає левова частка антикорупційних справ, які потребують об'єктивного, справедливого, неупередженого, але негайного розгляду. 

Читайте також: Порошенко сьогодні відвідає Чернігівщину

"Але одразу хочу зазначити: це не замість створення антикорупційного суду. Це ще плюс до нього, щоб ми не втрачали часу, в рамках єдиної антикорупційної стратегії",- наголосив Президент.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-