Боротьба з корупцією: Луценко пропонує

Боротьба з корупцією: Луценко пропонує "тимчасове рішення" у судах

Укрінформ
Створення в Україні Вищого антикорупційного суду може затягнутися на рік-півтора.

Так сказав на брифінгу в Харкові генеральний прокурор України Юрій Луценко, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Вищий антикорупційний суд повинен створюватися в кожній області України як перша інстанція. Друга інстанція - у Києві. Конституційна інстанція - Палата Верховного суду. Ще одна річ, яка для нас є дуже важливою, - створення підрозділів суду в регіонах. Цей процес може затягнутися на рік-півтора", - зазначив Луценко.

За його словами, слід збільшити кількість суддів для розгляду справ щодо корупціонерів, "не чекаючи створення нових структур".

Читайте також: Суд vs палата: експерт сказав, що ефективніше у боротьбі з корупцією

"Я звертався до Президента в останні дні з проханням використати його конституційні повноваження, які він має до кінця поточного року, і збільшити кількість суддів у всіх судах обласних центрів, щоб різко активізувати розгляд корупційних справ, що знаходяться в судах. Сподіваюся, що цей процес почнеться в столиці", - додав генпрокурор.

Він наголосив, що зараз в судах знаходиться 4100 справ за фактами корупції. "Судова система не в змозі це "переварити". Справа не тільки в судовій корупціції, яка є. Справа в тому, що недостатньо суддів, та в їх кваліфікації", - сказав Луценко.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-