Керченський міст: Порошенко доручив готувати позов проти РФ

Керченський міст: Порошенко доручив готувати позов проти РФ

Укрінформ
Президент Петро Порошенко доручив підготувати позов проти Російської Федерації щодо негативних наслідків незаконного будівництва Керченського мосту з території РФ до окупованого Криму.

Про це глава держави заявив на нараді з питань реформування лісового господарства та вдосконалення державної екологічної політики в Івано-Франківську, повідомляє його прес-служба.

"Хотів би, щоб опрацювали (питання, що пов’язане – ред.) з лихом, яке було викликане будівництвом Керченського мосту, і підготували відповідний позов до відповідних міжнародних структур", - зазначив Порошенко.

Глава держави наголосив, що очікує в найкоротші терміни інформації щодо цього питання.

Як відомо, Росія після анексії Криму навесні 2014 року розпочала будівництво мосту через Керченську протоку.

МЗС України висловило протест у зв’язку із запровадженням Російською Федерацією заборони судноплавства через Керченську протоку протягом серпня та вересня 2017 року, пов’язаної з будівництвом мосту.

Читайте також: На будівництві Керченського мосту "засвітилося" фінське обладнання

Як підкреслили у зовнішньополітичному відомстві, будівництво мосту через Керченську протоку є незаконним відповідно до міжнародного права, оскільки Україна, як прибережна держава по відношенню до Кримського півострову, не надавала згоду на таке будівництво.

В української сторони також викликає глибоке занепокоєння негативний вплив, який будівництво може справити на довкілля та навігацію через протоку.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-