Волкер спробує порозумітися із Сурковим щодо

Волкер спробує порозумітися із Сурковим щодо "блакитних шоломів" на Донбасі

Укрінформ
Спецпредставник США по Україні Курт Волкер і помічник президента Росії Владислав Сурков на початку жовтня проведуть зустріч з питання мандата можливої миротворчої місії на Донбасі.

Про це заявив колишній посол США в Росії Джон Теффт в інтерв'ю російському виданню "Коммерсант".

"Курт Волкер зустрічатиметься з Владиславом Сурковим на початку жовтня. Ми вважаємо важливим спробувати прийти до взаєморозуміння з питання про мандат можливої миротворчої місії (на Донбасі - ред.)", - сказав Теффт.

Як зазначив дипломат, США переконані, що мандат такої місії має бути заснований на повазі до суверенітету України і сприяти меті відновлення її територіальної цілісності. Миротворчі сили ООН мають бути наділені широким мандатом, який дозволив би їм працювати на всій території, на якій розгорнувся конфлікт, включаючи можливість міжнародного контролю української сторони кордону між Україною і Росією, для  того, щоб уникнути поглиблення або інституціоналізації розділових ліній всередині самої України.

Читайте також: Миротворці ООН потрібні на кордоні України з РФ - екс-посол Теффт

"Ми будемо обговорювати це питання з владою України і іншими країнами, включаючи Росію. Але ті критерії, про які я згадав, дуже важливі і вони будуть ключовими під час ухвалення рішення про відправлення місії, оскільки ми виходимо з того, що будь-яка подібна операція повинна перш за все сприяти виконанню Мінських домовленостей", - підкреслив Теффт.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-