Президенту пропонують 111 кандидатів до нового Верховного суду

Президенту пропонують 111 кандидатів до нового Верховного суду

Оновлено
Укрінформ
Вища рада правосуддя затвердила на подання Президенту Петру Порошенку 111 кандидатів у судді до чотирьох касаційних судів нового Верховного суду. 

Відповідне рішення у п'ятницю, 29 вересня, оголосив голова Вищої ради правосуддя Ігор Бенедисюк, повідомляє кореспондент Укрінформу.

Водночас за результатами розгляду матеріалів кандидатів до Касаційного кримінального суду ВРП припинила участь у конкурсі Тетяни Франтовської, а за результатом розгляду кандидатів до Касаційного господарського суду припинено участь у конкурсі Володимира Матюхіна.

Також ВРП відклала призначення до нового Верховного суду Вікторії Мацедонської, Тетяни Стрелець, Олександри Яновської, Валентини Симоненко, Ольги Ступак, Сергія Погрібного та Вадима Коротуна.

Читайте також: Експерт: Залучення громадськості до відбору суддів містить ризики

Як повідомлялося, Вища рада правосуддя з 14 по 25 вересня розглядала матеріали щодо внесення подання Президенту про призначення кандидатів на посади суддів до чотирьох касаційних судів нового Верховного суду.

Раніше громадські активісти вимагали від ВРП “відсіяти” 30 недоброчесних кандидатів до нового Верховного суду, які під час конкурсу отримали негативний висновок Громадської ради доброчесності. Як стверджують члени ГРД, ці судді займалися політичними переслідуваннями та ухвалювали замовні рішення в інтересах режиму Януковича, а також вони не можуть пояснити походження своїх численних статків. 

27 липня Вища кваліфікаційна комісія суддів України затвердила рейтинг 320 кандидатів на посади суддів Верховного суду. 120 осіб стали переможцями конкурсу, серед них - судді, адвокати, науковці.

Після цього ВККСУ направила рекомендації про призначення переможців конкурсу до ВРП для розгляду матеріалів на кожного кандидата і перевірки їх на відповідність критеріям етики і доброчесності.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-