Климпуш-Цинцадзе назвала межу, за якою політикам не сховатися від реформ

Климпуш-Цинцадзе назвала межу, за якою політикам не сховатися від реформ

Укрінформ
Після набуття чинності Угоди про асоціацію України з ЄС у політиків не повинно бути відмовок, чому затягуються реформи в тій чи іншій галузі.

Про заявила віце-прем'єр міністр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Іванна Климпуш-Цинцадзе на зустрічі з регіональними та центральними ЗМІ у вівторок, 26 вересня, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Я вважаю, що тепер Угода про асоціацію - це той інструмент, та межа, за якою неможливо сховатися політикам, і у них взагалі не мало би бути відмовок, чому реформи в тій чи іншій галузі не йдуть», - сказала Климпуш-Цинцадзе.

Водночас вона зауважила, що у міру втілення угоди буде дедалі більше серйозного спротиву, особливо у тих галузях, в яких виконання директив чи регламентів ЄС наступатиме на інтереси тих чи інших груп в Україні.

Климпуш-Цинцадзе зазначила, що в деяких галузях вдалося досягти істотного прогресу у втіленні Угоди про асоціацію, зокрема це стосується реформування енергосектора та енергоефективності. Водночас, за її словами, є кілька галузей, в яких Україна істотно відстає від взятих на себе зобов'язань з виконання Угоди про асоціацію. Зокрема, це транспорт, екологія, сфера захисту прав інтелектуальної власності та питання митного законодавства. У цьому контексті віце-прем'єр нагадала, що зараз у Верховній Раді знаходиться близько 30 невідкладних законопроектів, які могли б допомогти Україні далі рухатися у виконанні своїх завдань.

«Хочу сказати, що Угода про асоціацію - це не риба на день чи на тиждень, це серйозна вудочка, яка дасть можливість ловити цю рибу протягом багатьох років і покращувати улов», - переконана віце-прем'єр.

Читайте також: Експертиза Ради Європи "мовної" статті має припинити маніпуляції - Климпуш-Цинцадзе

Як повідомляв Укрінформ, з 1 вересня Угода про асоціацію між Євросоюзом та Україною набула чинності в повному обсязі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-