Петренко вірить, що новий Верховний суд запрацює вже цьогоріч

Петренко вірить, що новий Верховний суд запрацює вже цьогоріч

Укрінформ
Міністр юстиції Павло Петренко очікує, що новий Верховний суд незабаром почне працювати і дасть сигнал судовій системі, що кожне незаконне рішення буде скасоване, а винні понесуть відповідальність.

Про це він заявив журналістам у понеділок, повідомляє кореспондент Укрінформу.  

«Уже зараз є перші 120 осіб, які пройшли конкурс до Верховного суду. Я дуже очікую, щоб цей новий Верховний суд, який створювався фактично з нуля, почав працювати», - сказав Петренко. 

За його словами, наступним кроком Мін'юсту, визначеним законодавчо, буде «повне перезавантаження всіх апеляційних судів і дуже глибоке перезавантаження місцевих судів». 

Читайте також: Вища рада правосуддя звільнила лише 10% суддів, які "душили" Майдан

Петренко заявив, що повинна з'явитися абсолютно нова філософія в роботі представників судової гілки влади: «філософія незалежності від інших інституцій з одного боку, і залежності тільки від одного - від закону і права».

«Я вірю в те, що вже в цьому році новий Верховний суд, який запрацює, дасть зовсім інший сигнал в судову систему і тим суддям, які ще поки що працюють по-старому, що кожне рішення, яке винесене всупереч закону, яке було неправосудним, яке порушило права чи то людини, чи компанії, буде скасоване, а суддя понесе за це відповідальність», - підкреслив Петренко.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-