Антикорупційники і судова реформа: євродепутати висловили занепокоєння

Антикорупційники і судова реформа: євродепутати висловили занепокоєння

Оновлено
Укрінформ
Делегація Європейського парламенту певною мірою занепокоєна темпами проведення судової реформи та боротьби з корупцією в Україні.

Про це співголова Парламентського комітету асоціації Україна-ЄС Даріуш Росаті сказав під час зустрічі в Києві з Прем’єр-міністром України Володимиром Гройсманом, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Нас непокоїть судова реформа, процес призначення суддів, які мають бути повністю незалежними. І друга реформа - щодо боротьби з корупцією, зокрема рівень співпраці антикорупційних органів з іншими органами", - сказав Росаті.

Читайте також: Рада на цьому тижні може "запустити" новий Верховний Суд

Водночас він відзначив, що має намір доповісти європейським колегам про те, що ситуація в Україні є стабільною і що реформи загалом проходять нормально.

У свою чергу глава уряду повідомив, що в Україні наближчим часом буде проведено низку важливих реформ, які сприятимуть поліпшенню рівня життя громадян та становища країни загалом.

"Ми нещодавно ухвалили освітню реформу і будемо рухатися далі. На часі у нас - приватизація, система охорони здоров'я, дерегуляційні закони", - поінформував Гройсман.

Водночас він відзначив, що нині Україна переживає не найлегші часи у зв'язку з агресією Російської Федерації. Гройсман закликав ЄС консолідувати свої зусилля заради того, щоб змусити РФ повернутися до дотримання міжнародного права, демократичних цінностей, а також заради того, щоб агресор залишив нашу територію.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-