Порошенко перед засіданням Радбезу ООН зустрівся з Пенсом

Порошенко перед засіданням Радбезу ООН зустрівся з Пенсом

Укрінформ
Президент України Петро Порошенко провів зустріч з віце-президентом США Майком Пенсом та представником США в ООН Нікі Хейлі перед засіданням Ради безпеки ООН.

Про це повідомив у Фейсбуці прес-секретар Президента Святослав Цеголко.

“США підтримують Україну. Дуже позитивна зустріч з віце-президентом США Майком Пенсом та представником США в ООН Нікі Хейлі перед засіданням Радбезу ООН щодо миротворчості”, - написав він.

Як повідомлялося, Президент України Петро Порошенко 20 вересня виступить на Раді безпеки ООН та у Генеральній асамблеї ООН. Під час виступів глава держави закликатиме до розміщення миротворців на Донбасі і наполягатиме на розширеному мандаті миротворців ООН, який дозволить "блакитним шоломам" застосовувати зброю у разі необхідності.

Читайте також: Порошенко сьогодні виступить у Радбезі та на Генасамблеї ООН

Київ наполягатиме на розміщенні миротворчої місії на всій території тимчасово окупованих районів Донецької та Луганської областей, обов'язковому розміщенні на українсько-російському кордоні. При цьому йтиметься не лише про охорону місії ОБСЄ, а й про обов'язкове “примушення” до розмінування, роззброєння, виведення російських військ з території України.

Фото: Цеголко

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-