Порошенко у Нью-Йорку зустрівся з Могеріні

Порошенко у Нью-Йорку зустрівся з Могеріні

Оновлено
Укрінформ
Президент України Петро Порошенко у вівторок провів зустріч із верховним представником ЄС у закордонних справах та з питань політики безпеки Федерікою Могеріні. 

Зустріч відбулася в кулуарах 72-ї сесії Генеральної асамблеї ООН у Нью-Йорку, повідомляє власний кореспондент Укрінформу. 

За даними прес-служби глави держави, сторони обговорили також нові стратегічні цілі на шляху європейської інтеграції України. 

"Президент закликав високого представника підтримати ініціативи української сторони, що сприятимуть подальшому зближенню з ЄС та проведенню грунтовних внутрішніх реформ в Україні", - йдеться у повідомленні.

Президент України поінформував високого представника про розвиток ситуації на Донбасі та стан імплементації Мінських домовленостей і про ініціативу України щодо розгортання в окупованому Донбасі миротворців ООН, включаючи неконтрольовану ділянку українсько-російського державного кордону.

Читайте також: В ООН стартували дебати за участю президентів

Глава держави наголосив також, що Україна розраховує на більш дієву підтримку ЄС у питанні звільнення українських політичних в’язнів в Росії та Криму.

Порошенко та Могеріні також скоординували позиції напередодні саміту Східного партнерства, який відбудеться 24 листопада у Брюсселі.

У графіку Президента України у вівторок також запланована зустріч з президентом Єврокомісії Дональдом Туском.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-