Петренко у Нью-Йорку: Ми

Петренко у Нью-Йорку: Ми "перекрили" можливість ховати статки чиновників за офшорами

Укрінформ
Міністр юстиції Павло Петренко під час робочого візиту до Нью-Йорка взяв участь у роботі щорічного саміту "Concordia", де зосередився на інтеграції української бази власників підприємств до міжнародного єдиного реєстру кінцевих бенефіціарних власників.

По це повідомляє прес-служба Мін'юсту.

"Україна першою з країн ЄС на рівні закону встановила обов’язок для всіх без винятку компаній вказувати кінцевих власників бізнесу. Це - важливий крок на шляху боротьби з корупцією, який "перекрив" для чиновників можливість ховати корупційні статки за офшорними компаніями або за компаніями, оформленими на секретарок, водіїв чи інших підставних осіб", - сказав Петренко.

За його словами, саме забезпечення прозорості в діяльності державних органів дає можливість уникнути корупційних ризиків і перевищення повноважень. "Без прозорості, відкритості та підзвітності неможливо побудувати відкриту, демократичну  країну, яка процвітає. Де немає прозорості – немає й контролю, а де немає контролю – починаються хаос, зловживання й корупція", - наголосив міністр.

Читайте також: Безкоштовно отримати інформацію про власників компаній відтепер можна в Opendatabot

Петренко поінформував учасників саміту про низку вже реалізованих ініціатив Мін'юсту в цьому напрямку. Зокрема, про відкриття всіх реєстрів та запровадження обов’язку вказувати реальних власників компаній в реєстрі бізнесу, запуск е-декларацій чиновників, створення спеціальних антикорупційних органів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-