Волкер анонсував зустріч із Сурковим у жовтні

Волкер анонсував зустріч із Сурковим у жовтні

Укрінформ
Спеціальний представник Держдепартаменту США з питань України Курт Волкер заявив, що в жовтні планує провести ще одну зустріч із помічником президента Росії Владиславом Сурковим.

Про це повідомив журналістам сам Волкер у кулуарах 14-ї щорічної зустрічі Ялтинської європейської стратегії (YES), повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Так, ми зараз все ще працюємо над деталями нашої розмови. Ми зустрінемось у жовтні", - сказав Волкер, коментуючи свою заплановану зустріч із Сурковим.

Водночас він наголосив, що суть розмови – відновлення суверенітету над непідконтрольними уряду України територіями. "Суть моєї розмови з Сурковим у тому, щоб відновити суверенітет української території та забезпечити безпеку усіх українських громадян", - сказав спецпредставник.

Читайте також: Від "миротворчої" ідеї РФ може бути більше шкоди, ніж користі - Волкер

Він також наголосив, що наразі США виходять з того, що РФ вже окупувала частину української території і потрібно все зробити, щоб зупинити конфлікт і забезпечити безпеку усіх людей. Ідея миротворчої місії, яка активно обговорюється в останній час, має цьому допомогти. Хоча наразі мандат цієї місії – лише в процесі дискусії, додав Волкер.

Разом з тим спецпредставник США вказав на те, що кожна країна повинна захищати власну територію, і саме тому "Україна просто реагує на агресора, який окупував її території".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-