Гройсман: У боротьбі з корупцією в Україні є слабке місце - це суди

Гройсман: У боротьбі з корупцією в Україні є слабке місце - це суди

Фото
Укрінформ
У боротьбі з корупцією в Україні є одне слабке місце - це суди, де на сьогодні знаходиться більше 3 тисяч корупційних невирішених справ.

Про це заявив Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман у суботу, виступаючи на 14-й щорічній зустрічі Ялтинської європейської стратегії (YES), повідомляє кореспондент Укрінформу.

"У нас є одне слабке місце у боротьбі з корупцією - це суди. В судах зараз знаходиться понад 3 тисячі корупційних справ, по яких немає рішень", - сказав Гройсман.

За його словами, в Україні була створена вся антикорупційна інфраструктура - НАБУ, САП, Нацагенство із запобігання корупції, - і вона почала працювати. "Є законодавство, яке дозволяє сьогодні якісно працювати, але є одне слабке місце. Це суди. І це є величезна проблема. Але я глибоко вірю в те, що ми маємо поставити крапку в цьому питанні саме створенням доступного незалежного правосуддя. Інакше вся та боротьба, яку ведуть з корупцією спеціалізовані органи, буде зведена нанівець", - підкреслив Гройсман. 

Читайте також: Президент ЄБРР: Україні час припинити багаторічну практику напівреформ

Він наголосив, що цього в жодному разі не можна допустити, і уряд всіляко сприятиме на інституційному рівні боротьбі з корупцією в Україні. "Я вірю в те, що ми будемо очевидцями вироків для корупціонерів в Україні. І уряд докладатиме зі свого боку для цього максимум зусиль, інституційно борючись з корупцією", - зазначив Гройсман. 

Прем'єр-міністр України взяв участь у 14-ї щорічній зустрічі Ялтинської європейської стратегії / Фото: Мусієнко Владислав

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-