У 201 тергромаді розпочинається процес проведення перших місцевих виборів

У 201 тергромаді розпочинається процес проведення перших місцевих виборів

Укрінформ
У 201 об'єднаній територіальній громаді у суботу, 9 вересня, розпочинається виборчий процес щодо проведення перших виборів депутатів сільських, селищних, міських рад об'єднаних територіальних громад і відповідних сільських, селищних, міських голів.

Про це повідомляється на сайті ЦВК. 

«9 вересня розпочинається виборчий процес перших виборів депутатів сільських, селищних, міських рад об'єднаних територіальних громад і відповідних сільських, селищних, міських голів, які призначені на 29 жовтня 2017 року у 201 об'єднаній територіальній громаді (ОТГ) в усіх без виключення областях України», - йдеться в повідомленні.

Як уточнюється, до складу цих ОТГ увійшли 933 місцеві ради (25 міських, 67 селищних, 841 сільська).

Читайте також: ЦВК призначила перші місцеві вибори у 202 тергромадах на 29 жовтня

Відповідно до Календарного плану основних організаційних заходів до 16 вересня включно районні виборчі комісії повинні утворити сільські, селищні, міські виборчі комісії та сформувати їхній склад. До 20 вересня включно тервиборчкоми мають утворити одномандатні, територіальні виборчі округи, кількість яких має становити 4506. До 18 вересня включно громадські організації, зареєстровані в установленому законом порядку, можуть звернутися до ЦВК з клопотаннями про дозвіл мати офіційних спостерігачів на перших місцевих виборах.   

Загалом, за попередніми підрахунками, у цих виборах зможуть узяти участь понад 1 млн 330 тисяч осіб, тобто близько 4% усіх виборців України. 

На сьогодні кількість громад, у яких в 2017 році призначені перші місцеві вибори, не є остаточною. Станом на 8 вересня на розгляді ЦВК перебували звернення від обласних державних адміністрацій щодо призначення перших місцевих виборів у 32 об'єднаних територіальних громадах, до складу яких увійдуть 122 місцеві ради. Такі вибори можуть бути призначені до кінця поточного року на будь-яку неділю грудня, крім останньої.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-