Порошенко нагадав Раді про керівника ДБР та Службу фінрозслідувань

Порошенко нагадав Раді про керівника ДБР та Службу фінрозслідувань

Укрінформ
Президент України Петро Порошенко заявляє про необхідність обрати до 20 листопада керівника Державного бюро розслідувань.

Про це він сказав під час виступу у Верховній Раді зі щорічним посланням про внутрішнє і зовнішнє становище України, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Вже кілька разів переносився запуск Державного бюро розслідувань. Ми знову постали перед необхідністю вносити зміни до закону і посувати дедлайн - 20 листопада. До названої дати слід як мінімум обрати керівника ДБР, який зможе за додатковий перехідний період сформувати і запустити Бюро», - заявив Порошенко.

Крім того, наголосив він, назріло питання про створення Служби фінансових розслідувань. «Цей принципово новий орган не повинен мати права переслідувати окремих підприємців, представників малого, середнього або навіть великого бізнесу... Якщо тільки вони не є організаторами або учасниками схеми системного розкрадання бюджетних коштів чи недоплати податків. Головним у діяльності Служби має стати системна аналітична робота, спрямована на виявлення злочинних схем, їх експертне вивчення», - сказав глава держави.

Читайте також: Директор для Держбюро розслідувань: донори готові купити поліграф для конкурсу

За його словами, нова Служба повинна мати увесь спектр повноважень для протидії економічній злочинності. Як правоохоронний орган демократичного суспільства, СФР буде повністю незалежною у своїй діяльності, але перебуватиме під повним парламентським контролем, підкреслив Порошенко. 

Президент заявив, що правоохоронці повинні взагалі забути про контроль за малим бізнесом. Крім тих випадків, коли є аргументована підозра, а “не конкуренти нашептали”, що певний підприємець задіяний у конкретній шахрайській схемі, зазначив Порошенко. 

Як повідомлялося, очікувалося, що конкурсна комісія обере керівника Державного бюро розслідувань і його заступників до липня, а повноцінна робота ДБР розпочнеться з листопада 2017 року.

Служба фінансових розслідувань замінить ліквідовану податкову міліцію.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-