Президент сподівається на успіх переговорів про оборонну зброю від Заходу

Президент сподівається на успіх переговорів про оборонну зброю від Заходу

Укрінформ
Президент Петро Порошенко сподівається на успішне завершення переговорів із західними партнерами про постачання в Україну оборонної зброї.

Про це він заявив, виступаючи зі щорічним посланням до Верховної Ради про внутрішнє і зовнішнє становище України, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“Сподіваюся, успішно завершимо переговори з нашими західними партнерами про постачання нам оборонної зброї”, - сказав Порошенко.

Водночас він нагадав, що Україна збільшила витрати на закупівлю озброєнь порівняно з 2013 роком у десять разів. Зокрема, за три роки "Укроборонпром" передав українській армії майже 16 тисяч одиниць озброєння й військової техніки.

“Попервах ми ремонтували те, що вже побуло у вжитку чи пошкоджене. Спускали з конвеєрів фізично хоча й нові, але технічно застарілі види, прийняті на озброєння ще за радянських часів. Мусили швидко задовольнити першочергові потреби. Тепер розпочинаємо програму збройно-технічного осучаснення армії”, - зауважив Президент.

Читайте також: Послання Президента до Верховної Ради

Він наголосив, що Україна має вивести озброєння на рівень ХХІ століття, бо, за його словами, наразі ми воюємо зброєю минулого століття, а Росія в модернізації військової техніки та зброї значно нас випереджає.

“Перед нами постають важливі завдання із розробки та налагодження виробництва нового ракетного озброєння, комплексів крилатих ракет, сучасних високоточних зразків артилерійських систем, високоточних боєприпасів, безпілотних літальних апаратів ударного типу, засобів космічної розвідки”, - підкреслив Порошенко.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-