Турчинов: Путін не збирається забиратися з окупованих територій

Турчинов: Путін не збирається забиратися з окупованих територій

Укрінформ
Для президента Росії Володимира Путіна війна на Донбасі є важелем тиску на Європу.

Про це заявив секретар Ради національної безпеки і оборони України Олександр Турчинов під час зустрічі з президентом Світового конгресу українців Євгеном Чолієм, повідомляє прес-служба РНБО. 

Згідно з повідомленням, співрозмовники обговорили поточну ситуацію на сході України. 

Турчинов констатував, що ворожі обстріли на Донбасі не припиняються після чергової домовленості про припинення вогню. Це, за його словами, є свідченням того, що «Путін не збирається забиратися з окупованої території, і для нього війна на Донбасі є важелем тиску на Європу і Україну».

Читайте також: Діаспора лобіюватиме надання летальної зброї Україні - президент СКУ

Також співрозмовники обговорили можливі шляхи розв'язання проблеми блокування військово-технічної співпраці України з країнами-партнерами, а також питання звільнення політичних в'язнів-українців, яких незаконно утримують у Росії. Окрему увагу сторони приділили питанню допомоги з боку СКУ в донесенні до держав-партнерів України інформаційних повідомлень та спростуванні фейкової інформації про нашу країну, яку розповсюджує російська пропаганда, зазначається в повідомленні.

Своєю чергою Чолій наголосив, що пріоритетом для СКУ є «сприяння тому, щоб міжнародне співтовариство допомогло перемогти гібридну агресію проти України».

«Зі свого боку ми робитимемо все, щоб закон, який підписав президент США про військово-технічну допомогу Україні, не залишився лише на папері, а став реальністю», - наголосив він.

Окрім того, співрозмовники констатували, що санкційний тиск на країну-агресора має «не лише продовжуватись, але й збільшуватись».

«Українці всього світу мають відчути себе однією родиною і разом працювати на спільну перемогу», - підсумував Турчинов.

Фото: РНБО

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-