Україна готова зробити внесок у нову стратегію США в Афганістані - Порошенко

Україна готова зробити внесок у нову стратегію США в Афганістані - Порошенко

Укрінформ
Україна підтримує представлену президентом США Дональдом Трампом нову стратегію дій американських військ в Афганістані.

Про це Президент Петро Порошенко сказав журналістам після переговорів з міністром оборони США Джеймсом Меттісом, повідомляє Укрінформ.

“Ми поділяємо підходи, нещодавно проголошені президентом Трампом, щодо нової стратегії США щодо Афганістану. Зі свого боку я підтвердив готовність України зробити внесок у реалізацію цієї стратегії заради миру і безпеки”, - сказав Порошенко.

Він зазначив, що загалом високо оцінює рівень співпраці України та США.

“Я подякував нашим партнерам за допомогу, у першу чергу, яку ми мали з перших днів агресії. Ми задоволені рівнем підготовки українських фахівців радниками реформування сектору оборони і безпеки. Ми домовилися про розширення цієї співпраці і переведення її вже на оперативний рівень, співпраці в рамках трансатлантичного співробітництва, в рамках трастових фондів НАТО, співпраці в рамках кіберзлочинності, протидії кіберзлочинності”, - наголосив Президент.

Читайте також: США давно мали надати Україні летальну зброю - Маккейн

Він нагадав, що Україна - держава, яка добровільно позбулася арсеналу ядерної зброї, має унікальні технології щодо ракет і чітко виконує взяті на себе зобов'язання. “Для нас надзвичайно важливо, щоб безпекові гарантії, які Україна отримала в рамках Будапештського меморандуму, були виконані", - підкреслив глава держави.

Як повідомлялося, 22 серпня президент США Дональд Трамп представив нову стратегію дій американських військ в Афганістані.

Він зізнався, що напочатку мав намір швидко вивести війська з Афганістану, але тепер переконаний у тому, що подібні дії стануть повторенням помилок, яких припустилися його попередники в Іраку. Нова стратегія передбачає не "мікроуправління з Вашингтона", а делегування більших повноважень місцевим командирам.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-