Порошенко підніме Державний Прапор на Софійській площі

Порошенко підніме Державний Прапор на Софійській площі

Укрінформ
У Києві на Софійській площі у середу відбудеться церемонія підняття Державного Прапора України за участю керівництва держави.

На сайті Президента України повідомляється, що захід розпочнеться о 09:00. 

Крім того, у День Державного Прапора Президент Петро Порошенко візьме участь у відкритті виставки озброєння та військової техніки "Міць нескорених" на Хрещатику.

У цей же день заплановано урочисті заходи з нагоди вручення державних нагород, сертифікатів для отримання житла військовослужбовцям Національної гвардії України у Нових Петрівцях на Київщині.

У Верховній Раді презентують почесний портал Прапора Незалежності України і відкриють за участю спікера парламенту Андрія Парубія експозицію до 25-річчя передачі Державним центром Української Народної Республіки в екзилі повноважень владі незалежної України.

Також Київський міський голова Віталій Кличко візьме участь в урочистостях до Дня Державного Прапора України та за традицією вручить паспорти 16-річним киянам.

Крім того, на Софійській площі відкриється виставка бойових прапорів частин Збройних сил України, Національної Гвардії України та Держприкордонслужби України, які брали участь у антитерористичній операції.

Українцям цього дня буде презентовано прем'єру історичного фільму "Червоний". Кінострічка розповідає про повстання в одному з таборів ГУЛАГу, де група українських повстанців вирішила протистояти репресіям начальника табору і спробувати вирватися на волю.

Арт-проект «Мистецтво Незалежності» відкриють у Національному музеї історії України. Проект стартуватиме з виставок робіт учасників АТО.

Відбудеться і футбольний турнір "Кубок Незалежності" з нагоди відзначення 26-ї річниці Незалежності України. У турнірі змагатимуться команди Федерації футболу України, Генеральної прокуратури, Служби безпеки, збірної народних депутатів, Генерального штабу ЗСУ, Міністерства молоді та спорту, збірної журналістів України та Мінсоцполітики. Мета благодійного турніру - допомогти дітям-переселенцям зі сходу України займатися спортом.

Читайте також: У Кличка розповіли, як столиця святкуватиме День Незалежності

На Михайлівський площі можна буде відвідати концерт з нагоди Дня Державного Прапора України.

У зв'язку зі святкуванням Дня Державного Прапора та підготовкою до святкування 26-ї річниці Незалежності України в столиці буде частково обмежено рух транспорту низкою вулиць.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-