Огризко про зустріч Волкера з Сурковим: Не думаю, що отримаємо важливі результати

Огризко про зустріч Волкера з Сурковим: Не думаю, що отримаємо важливі результати

Укрінформ
Колишній міністр закордонних справ України (2007–2009 роки) Володимир Огризко прокоментував сьогоднішню зустріч у Мінську спецпредставника Держдепу США у справах України Курта Волкера і помічника президента РФ Владислава Суркова.

Як він заявив в ефірі Радіо Свобода, Вашингтон чітко визнає стороною конфлікту Росію.

"Це віддзеркалення реальної ситуації, яка насправді є. І це хороший сигнал Москві у тому розумінні, що Вашингтон не визнає стороною конфлікту псевдореспубліки "ЛНР", "ДНР", а чітко і ясно говорить: цією стороною є Москва. Це не відкриття жодної Америки. Але це важливо для того, щоб зрозуміти акценти", - сказав він, відповідаючи на запитання, чи можна назвати якимось зрушенням те, що на зустрічі Волкера з Сурковим чітко називаються сторони – Україна і Росія.

"Сказати по-правді, я не думаю, що ми отримаємо в результаті першої цієї зустрічі якісь надзвичайно важливі результати. Це офіційно в таких випадках сторони придивляються одна до одної, знайомляться, намагаються зрозуміти певні межі маневрів", - додав Огризко.

Відповідаючи на запитання, чому про Україну говорили без участі України, колишній керівник МЗС зауважив: "Ми ж теж обговорюємо на двосторонніх зустрічах з країною Х інколи проблеми, які виникають у країни Y. Насправді тут немає нічого надзвичайного. Це нормальна світова практика. Головне, я думаю, що наші американські партнери поінформують українське керівництво про підсумки переговорів. І це буде зроблено за пару днів. І міністр оборони, і сам Волкер будуть тут через два дні".

Читайте також: Мінська зустріч Волкера і Суркова тривала понад три години

За словами Огризка, є грубе порушення міжнародного права, за що Росія має бути покарана.

"Головне, щоб американська позиція залишалася чіткою, жорсткою і сильною. Є грубе порушення міжнародного права, за що Росія має бути покарана. Якщо США цю лінію триматимуть, до цього покарання дуже недалеко. Я не бачу особливих підстав її не втримати. Після того, як Конгрес змусив президента США підписати закон, який йому дуже не хотілося підписувати. Це дуже показово – частину зовнішньої політики американський парламент взяв на себе. Тут проблем у нас не повинно бути", - наголосив екс-міністр закордонних справ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-