Тука не вірить, що мінська зустріч Волкера матиме результат

Тука не вірить, що мінська зустріч Волкера матиме результат

Укрінформ
Під час зустрічі спецпредставника Державного департаменту Сполучених Штатів Америки у справах України Курта Волкера з представником уряду Російської Федерації буде йти розмова про ситуацію на Донбасі. Проте важливо, щоб питання Донбасу не відокремлювалося від питання Криму.

Таку думку висловив заступник міністра з питань тимчасово окупованих територій і внутрішньо переміщених осіб України Георгій Тука в коментарі журналістам, повідомляє кореспондент Укрінформу. 

"Я не дуже оптимістично дивлюся на досягнення якихось домовленностей під час цих зустрічей. Скоріше за все це буде обмін думками щодо майбутнього вирішення цієї проблеми, яка зараз є на Сході. Для нас дуже важливо, щоб США не розділяли проблеми Донбасу і Криму", - сказав Тука.

Читайте також: Тука каже, що росЗМІ перекрутили його слова про "зону ризику" в Україні

Він також додав, що Україна не погодиться на умовний обмін - врегулювання ситуації на Донбасі за рахунок "здачі" Криму. 

"На жаль, є такі розмови щодо ведення сепаратних перемовин, щодо умовного "обміну" Донбасу на Крим. Тобто Росія умовно забирається геть з Донбасу, а нас будуть примушувати прийняти відторгнення Криму від України. На жаль, така точка зору має місце... але, за моїм переконанням, для України це неприпустимий варіант", - додав Тука.

Як повідомлялося, спецпредставник Державного департаменту Сполучених Штатів Америки у справах України Курт Волкер проведе зустріч з представником уряду Російської Федерації в понеділок, 21 серпня.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-