У ГПУ заявили, що не розслідують

У ГПУ заявили, що не розслідують "втручання НАБУ у вибори президента США"

Укрінформ
Генеральна прокуратура України проводить розслідування ймовірного розголошення Національним антикорупційним бюро матеріалів кримінальної справи, проте у рамках цього кримінального провадження не розслідується "втручання НАБУ у вибори президента США".

Про це інформує прес-служба відомства.

«Генеральною прокуратурою України розпочато кримінальне провадження за ч. 2 ст. 387 КК України за фактом ймовірного розголошення службовими особами правоохоронних органів даних досудового розслідування. У даному кримінальному провадженні не розслідуються так звані факти «втручання у вибори президента США», - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що це кримінальне провадження розпочато за результатами розгляду звернення народного депутата України Андрія Деркача (позафракційного).

Читайте також: Манафорт може розоритися на адвокатах - ЗМІ

Раніше ЗМІ повідомляли, що ГПУ нібито відкрила кримінальне провадження щодо втручання окремих посадових осіб НАБУ у вибори президента США в 2016 році.

Як відомо, Національне антикорупційне бюро розслідує справу щодо "чорної бухгалтерії" Партії регіонів. У ній фігурує Пол Манафорт - екс-голова виборчої кампанії чинного президента США Дональда Трампа. Фірма Манафорта працювала на Партію регіонів у період з 2012 по 2014 роки - за даними ЗМІ, писала ПР передвиборчу програму, реалізовувала стратегію виборчої кампанії, розробляла партійну платформу і проводила міжнародне спостереження за виборами.

Водночас у прес-службі НАБУ заявили, що бюро та Спеціалізована антикорупційна прокуратура не уповноважені розслідувати діяльність Пола Манафорта як політичного консультанта Партії регіонів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-