Горбулін вважає

Горбулін вважає "ракетний скандал" частиною боротьби у військово-промисловій сфері

Укрінформ
Директор Націнституту стратегічних досліджень Володимир Горбулін переконаний, що звинувачення України у постачанні комплектуючих до ракет у Північну Корею свідчить, що проти нашої держави ведеться боротьба, як проти сильного конкурента у військово-промисловій сфері.

Про це він заявив під час прес-конференції в Укрінформі.

«Я би сказав, що проти України ведеться чітка боротьба як проти конкурента у військово-промисловій сфері. І в цьому нічого дивного немає», - сказав Горбулін.

Що стосується публікації американської газети The New York Times, то вона, на його думку, також не є несподіванкою. Директор Національного інституту стратегічних досліджень очікував вкидання інформації проти України після того, як президент США Дональд Трамп підписав закон про розширення санкцій проти РФ.

Читайте також: Росія для КНДР могла витягти з ракет українські двигуни - керівник космічного агентства

Як повідомляв Укрінформ, американська газета The New York Times з посиланням на старшого наукового співробітника Міжнародного інституту стратегічних досліджень (IISS) Майкла Елемана та секретні оцінки американських спецслужб стверджувала, що успіх Північної Кореї у випробуванні міжконтинентальної балістичної ракети став можливим завдяки закупівлям потужних ракетних двигунів з так званого чорного ринку, ймовірно, від українського заводу "Південмаш", який історично пов'язаний з російською ракетною програмою.

Згодом секретар РНБО Олександр Турчинов спростував повідомлення The New York Times, наголосивши, що Україна завжди дотримується всіх взятих на себе міжнародних зобов'язань, тому підприємства українського оборонного та авіакосмічного комплексу не постачали зброю та військові технології до Північної Кореї.

У державному підприємстві "Південний машинобудівний завод ім. Макарова" також заявили, що не мають жодного зв’язку з ракетними програмами Північної Кореї.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-