Іловайський котел: Україна передала всю інформацію в Міжнародний кримінальний суд

Іловайський котел: Україна передала всю інформацію в Міжнародний кримінальний суд

Укрінформ
Україна передала до Офісу прокурора Міжнародного кримінального суду інформацію щодо вбивства українських військових у районі Іловайська.

Про це йдеться у повідомленні Генеральної прокуратури України за результатами розслідування Іловайської трагедії.

"До Офісу прокурора Міжнародного кримінального суду для вирішення питання про відкриття кримінального провадження Головною військовою прокуратурою передано інформацію про зібрані докази вчинення воєнних злочинів (у тому числі віроломного вбивства українських військових у районі м. Іловайськ)", - зазначається в повідомленні.

Окрім цього, для використання в Міжнародному суді ООН та в Європейському суді з прав людини під час підтримання позовів проти РФ до Міністерства закордонних справ та Міністерства юстиції України Головною військовою прокуратурою надано докази ведення РФ агресивної війни проти України і фінансування тероризму.

У ГПУ зауважили, що тривале проведення судових комплексних військових експертиз у розслідуванні Іловайської трагедії зумовлене об’єктивною необхідністю вилучення і дослідження надзвичайно великого обсягу таємних документів щодо реформування ЗСУ (за 2005 - 2014 роки) та бойових документів щодо проведення АТО на території Донецької і Луганської областей, а також необхідністю встановлення місцеперебування та допитів значної кількості свідків і потерпілих.

Читайте також: Військові РФ для вторгнення на Донбас маскували техніку під українську - ГПУ

При цьому ресурс військової прокуратури обмежений нечисленним штатом прокурорів та слідчих (498 прокурорів і 156 слідчих на всю територію держави), які, окрім виконання повсякденної роботи (розслідування військових злочинів), за дорученням генерального прокурора одночасно забезпечують розслідування інших злочинів, що набули особливого суспільного резонансу.

У ГПУ наголосили, що Головна військова прокуратура продовжує збір доказів та встановлення всіх осіб, причетних до розв’язання і ведення агресивної війни проти України, вчинення воєнних злочинів на території України, у тому числі віроломного вбивства українських військовослужбовців у районі Іловайська, із тим щоб кожна особа, винна у вчиненні цих особливо тяжких злочинів проти основ територіальної цілісності України, миру та міжнародного правопорядку, була притягнута до кримінальної відповідальності та зазнала заслуженого покарання, яке визначать як українські суди, так і Міжнародний кримінальний суд.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-