Новопризначений посол Австралії розпочала підготовку до роботи у Києві

Новопризначений посол Австралії розпочала підготовку до роботи у Києві

Укрінформ
Призначена нещодавно новий посол Австралії в Україні Мелісса О’Рурк провела низку зустрічей з українцями в Австралії, перед тим як приступити до виконання обов’язків керівника австралійської дипломатичної місії в Києві.

Про це повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

«Практика зустрічі новопризначених послів з послами їх країн акредитації не є новою, але і не є обов'язковою. Тож прохання Мелісси О’Рурк про зустріч з послом України в Австралії та представниками української громади Австралії є свідчення її наміру розпочати свою дипломатичну місію максимально ефективно», - заявив посол України Микола Кулініч, який першим пробрифінгував австралійську візаві про ситуацію в нашій державі.

Читайте також: СКУ закликає Австралію активізувати підтримку України

За словами очільника українського посольства в Канберрі, австралійська колега є досвіченим дипломатом, ціннісно орієнтованою особистістю і доволі добре обізнана з двостороннім австралійсько-українським порядком денним.

У рамках підготовки до нового призначення Мелісса О’Рурк зустрілася також з головою Союзу українських організацій Австралії Стефаном Романівим, щоб отримати довідкову інформацію про українську громаду Австралії, її діяльність та зв’язки з Україною.

У ході зустрічі було домовлено про взаємодію у реалізації вже розпочатих за підтримки СУОА двосторонніх проектів у сфері реформування медичної галузі України, реалізації програми «Захист патріотів», підтримки проектів малого і середнього австралійського та українського бізнесу на двосторонніх ринках, фінансування культурних програм, реалізації проектів Go Global тощо.

Читайте також: Австралія призначила нового посла в Україні

Посол висловила готовність співпрацювати з СУОА для зміцнення зв’язків між двома країнами.

Очікується, що Мелісса О'Рурк приступить до виконання своїх нових обов'язків у якості посла в Україні у вересні 2017 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-