Захисту Полякова відмовили у перенесенні розгляду про стягнення застави

Захисту Полякова відмовили у перенесенні розгляду про стягнення застави

Укрінформ
Солом'янський районний суд м. Києва відмовив захисникам народного депутата Максима Полякова у перенесенні розгляду клопотання прокурорів САП щодо стягнення з нього застави.

Таке рішення у вівторок оголосила суддя Владлена Лазаренко, повідомляє кореспондент Укрінформу.

Адвокат Полякова Ярослав Білявський звернувся до суду із клопотанням про оголошення перерви у судовому засіданні, пояснивши це тим, що на 17 серпня призначено розгляд апеляційної скарги на рішення Солом'янського райсуду від 21 липня, у невиконанні якого САП звинувачує Полякова. На переконання адвоката, необхідно спочатку розглянути апеляційну скаргу, оскільки, якщо суд задовольнить апеляцію, а до цього суд стягне заставу у дохід держави, то виникнуть законодавчі колізії, адже наразі немає законодавчого механізму щодо повернення вже стягнутої застави.

Читайте також: Поляков заявляє, що на допиті в НАБУ його знову "провокували"

Прокурори висловилися проти цього, і суддя була з ними згодна.

"Суд відмовляє у задоволенні цього клопотання", - сказала Лазаренко.

Водночас суд задовольнив клопотання прокурорів САП і долучив довідку від Державної міграційної служби від 7 серпня про те, що Поляков має два паспорти для виїзду за кордон, і наразі вони не здані.

Як повідомлялося, 21 липня Солом'янський районний суд м. Києва визначив запобіжний захід Полякову у вигляді застави у розмірі 304 тисячі грн з обов'язком носіння електронного браслета. Нардеп заставу вніс, однак виконувати рішення суду в частині носіння електронного браслета публічно відмовився.

Фото Данііла Шамкіна

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-