Розенблат розказав, як

Розенблат розказав, як "агент Катерина" втиралася в довіру

Укрінформ
Нардеп Борислав Розенблат, якого підозрюють в отриманні хабарів за сприяння у видобуванні бурштину, повідомив, що агента НАБУ «Катерину» йому представив його брат. 

Про це він розповів в інтерв'ю «Українським новинам».

«Вона прийшла до мене в кабінет з моїм братом, до якого її привів колишній співробітник правоохоронних органів і попросив, щоб вона зайшла до мене, оскільки представляє велику арабську компанію. З цього в принципі і почалася історія в липні 2016 року», - розповів депутат.

Відповідаючи на запитання, чому він почау довіряти «Катерині», Розенблат сказав: «Мені цікава будь-яка ситуація, коли людина до мене приходить і говорить, що її цікавить створення умов і робочих місць на території України. Для мене це принципово важливо. Така ж ситуація, коли до мене звертаються люди, які створюють в Житомирській області підприємства з лісоперобки, підприємства з переробки інших копалин. Тобто будь-яка промисловість і її розвиток в Україні для мене завжди цікаві».

Він додав, що «кілька разів питав у цієї людини, чому не працює сайт цієї компанії». 

«Коли я був у лютому в ОАЕ, я хотів зустрітися з керівництвом цієї компанії. Вона ж відповідала, що представники компанії постійно у відрядженнях по всьому світу. У мене банально не було часу для перевірки даної людини. Та, можливо я поплатився за свою довірливість, але я не вважаю це своєю перешкодою. Людині потрібно довіряти. Тому що, якщо тобі довірили бути депутатом Верховної Ради, ти теж повинен довіряти тим людям, які до тебе приходять», - розповів Розенблат.

Відповідаючи на запитання про нібито наявність інтимного відео з його участю, а також про можливий інтимний зв'язок з агентом «Катериною», депутат сказав: «Нехай це буде питанням Спеціалізованої антикорупційної прокуратури, НАБУ та всіх інших».

Розенблат додав, що спілкувався з «Катериною» протягом року. «Що там і яким чином відбувалося, це вже питання слідства», - зазначив він.

Розенблат також розповів, що Катерина «постійно приїжджала» до нього, «просила про допомогу і так далі». 

«Вона зі мною дійсно була в тісних дружніх стосунках. Навіть їздила до дітей в житомирський інтернат передавати подарунки», - додав він.

Читайте також: НАБУ нагадало Полякову про кримінальну відповідальність за відмову надягнути браслет

Як повідомляв Укрінформ, 18 липня Солом’янський суд призначив депутату Розенблату заставу в 7 млн грн. Також суд зобов'язав його носити електронний браслет із забороною виїжджати з Києва і Житомира без дозволу слідчого. Крім того, депутата зобов'язали здати закордонний паспорт.

Розенблата підозрюють в отриманні хабарів від представника іноземної компанії за сприяння в видобуванні бурштину.

Раніше стало відомо про затримання охоронця нардепа Борислава Розенблата під час отримання 200 тис. дол. хабара за сприяння ліцензуванню видобування бурштину.

НАБУ показало фільм про розслідування легалізації нелегального видобування бурштину, до якого нібито причетні народні депутати України. У відео фігурувала агент НАБУ під псевдонімом «Катерина».

11 липня Верховна Рада підтримала подання про зняття депутатської недоторканності з народного депутата Борислава Розенблата, відхиливши клопотання про дозвіл на його арешт.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-